CV-buis, flexibele buis en buisisolatie

43
CV-buis, flexibele buis en buisisolatie. Alles in verschillende uitvoeringen en lengtematen leverbaar.
Lees meer
Sorteren op:
Producten per pagina

CV-buis

Iedereen kent wel de cv-ketel waarmee een huis verwarmd wordt. Vanuit de cv-ketel wordt het water via verschillende leidingen naar de radiatoren in een woning of bedrijf gepompt. Deze leidingen noemt men cv-buizen. CV-buizen worden niet altijd weggewerkt, omdat ze prima in het zicht kunnen hangen. Ze zijn tevens netjes te buigen met behulp van een buigtang of er wordt gebruik gemaakt van knelkoppelingen.

Verschillende soorten cv-buizen

CV-buizen zijn er in verschillende uitvoeringen en lengtematen. Vroeger zagen we vooral de roodkoperen cv-buizen en die zien we nog in oudere woningen. Moderner zijn de stalen (verzinkte) en flexibele cv-buis. Naast de verschillende materialen, zijn cv-buizen ook in verschillende diktes te verkrijgen. Welke u nodig heeft hangt af van de montage.

De meest voorkomende koperen of stalen cv-buizen zijn die van 15 en 22 millimeter. De flexibele cv-buizen zien we vaak terug in 16 en 20 millimeter. Het voordeel van deze Alu/Pex leidingen zit ‘m in de flexibiliteit, dit biedt veel voordelen bij het monteren van een radiator. En nog een hele belangrijke: warmteverlies is minimaal met een flexibele buis ten opzichte van een stalen of koperen buis.

Buisisolatie

Omdat er altijd warmteverlies optreedt als warmwater door cv-buizen loopt hebben we ook buisisolatie. Buisisolatie is een extra laag dat warmte binnen de buizen houdt en kou erbuiten. Climaflex® is een buisisolatie uit schuim met een gesloten celstructuur op basis van grijsgekleurd polyethyleen. Voor dit materiaal is gekozen omdat het erg sterk, recyclebaar en slijtvast is en belastbaar is tot temperaturen van 90 graden Celsius.

CV-buis monteren

Het monteren van cv-buis is vrij eenvoudig. Het eerste stuk leiding vanaf de ketel tot de eerste aftakking is meestal 22 millimeter of dikker en vanaf hier worden de leidingen veelal 15mm. Het is dus van belang om goed te kijken op welk punt welke leiding komt. De 15 millimeter cv-buis of de 16x2mm flexibele buis wordt vervolgens met een knelset aan de radiatorkraan, het onderblok, etc. van de radiator gekoppeld. Let erop dat de aanvoer- en retourleiding dezelfde dikte hebben om druk- en geluidsproblemen te voorkomen.

CV-buis en flexibele buis online bestellen

Bij ons kunt u terecht voor verzinkte cv-buis, flexibele buis en koper buis. U plaatst het gewenste artikel eenvoudig in uw winkelwagen en rondt de bestelling af. Wij zorgen er vervolgens voor dat u alles zo snel mogelijk in huis heeft!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »