Dit is waar u op moet letten bij een radiator

  • Geplaatst op
  • Door Martijn ten Velde
Dit is waar u op moet letten bij een radiator

Bent u op zoek naar een nieuwe radiator? Dan zijn er een aantal zaken waar u op moet letten om de juiste keuze te maken.

Bent u op zoek naar een nieuwe radiator voor uw huis of kantoor? Dan zijn er een aantal belangrijke zaken waar u op moet letten om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt. We gaan graag dieper in op deze verschillende factoren die u in overweging dient te nemen bij het kiezen van een radiator.

Type radiator

Er zijn verschillende soorten radiatoren op de markt. Elk heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. De meest voorkomende soorten zetten we hieronder op een rij.

- Paneelradiatoren. Dit zijn de meest traditionele radiatoren. Ze zijn eenvoudig te installeren en hebben een relatief lage kostprijs.


- Designradiatoren. Deze radiatoren zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, maten en vormen. Ze zijn een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een radiator die past bij het interieur van hun woning of kantoor.

- Vloerverwarming. Dit wordt geïnstalleerd onder de vloer en kan worden aangesloten op een centrale verwarming. Het biedt een gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte zorgt voor een aangename warmte.

- Handdoekradiatoren. Deze radiatoren zijn speciaal ontworpen voor de badkamer. Het biedt namelijk de mogelijkheid om uw handdoek op te hangen en te laten drogen.


- Convectoren. Dit zijn verwarmingspanelen die warme lucht de kamer in blazen. Ze zijn gemakkelijk te installeren. Echter hebben convectoren over het algemeen wel een hoog energieverbruik.

De juiste grootte

Bij het kiezen van een radiator is het belangrijk om te kijken naar de grootte van de ruimte waarin deze geplaatst wordt. Een te kleine radiator zal niet voldoende warmte afgeven om de kamer te verwarmen. Terwijl een te grote radiator onnodig veel energie verbruikt. Het is dus belangrijk om de juiste maat te kiezen. Als vuistregel geldt dat u voor elke kubieke meter in de kamer ongeveer 60 tot 90 watt nodig heeft. Als de kamer bijvoorbeeld 20m² groot is en 2,5 meter hoog, heeft u een radiator nodig van 4500 watt. De som gaat namelijk als volgt: de grootte van de kamer x de hoogte van de kamer x de gewenste hoeveelheid watt = benodigde capaciteit.

Kies de juiste positie

Wanneer u een radiator aanschaft, is het bepalen van een positie erg belangrijk. De meest effectieve plek voor een radiator is onder een raam. De warmte stroomt dan direct de kamer in en de koude lucht van het raam wordt direct verwarmd. Wanneer dit nog mogelijk is, kan de radiator ook aan een muur geplaatst worden.

De juiste installatie

De juiste installatie van de radiator is van cruciaal belang voor een efficiënte verwarming. Als de radiator niet goed geïnstalleerd is, kan dit leiden tot warmteverlies en hogere energiekosten. Het is daarom aan te raden om een professionele installateur in te schakelen om de radiator te installeren.

Radiatoren bij CVtopper

Nu u weet waar u op moet letten bij het kiezen van een radiator, is het tijd om een keuze te maken. Dit kunt u doen door het filter op onze website te gebruiken. Zo krijgt u alle radiatoren te zien die aansluiten bij uw wensen. Komt u er toch niet helemaal uit? Onze experts staan voor u klaar. Mail naar [email protected] of bel naar 0599 20 21 81.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »