Dit moet u weten als u uw radiator gaat vervangen

Dit moet u weten als u uw radiator gaat vervangen

Uw radiatoren zijn oud en nodig toe aan vervanging of u wilt uit interieur overwegingen de radiatoren vervangen voor nieuwe.

Dit moet u weten als u uw radiatoren gaat vervangen

Uw radiatoren zijn oud en toe aan vervanging maar het kan natuurlijk ook zijn dat u uit interieur overwegingen de radiatoren wilt vervangen voor nieuwe. Er zijn tegenwoordig veel stijlvolle radiatoren op de markt die een moderne uitstraling geven aan uw interieur. Het vervangen van uw huidige radiatoren is redelijk eenvoudig en goed te doen. Wellicht bent u zelf handig genoeg om dit te doen of u benadert een installateur voor het (de)monteren van de radiatoren. In deze blog leggen wij u graag uit waar u op moet letten bij het vervangen van uw radiatoren.

Wat zijn de kosten om een radiator te vervangen?

Als u een handige klusser bent, dan kunt u overwegen om zelf met een stappenplan de radiatoren te verwijderen en één of meerdere nieuwe te plaatsen. Huurt u toch liever een professional in? Dan kost het vervangen van de radiator(en) zeker wat geld. De kosten zijn afhankelijk van het aantal radiatoren maar ook van het tarief en de inschatting van de installateur. Naast deze (eventuele) kosten kunt u in onze webshop eenvoudig een selectie maken om te zien wat de gewenste radiatoren kosten.

Stappen om (zelf) uw radiator te vervangen

Voordat u één of meerdere radiatoren vervangt, dient u de radiator en/of het hele cv-systeem leeg te laten lopen. Wilt u alle radiatoren vervangen? Haal de stekker van uw cv-ketel dan uit het stopcontact. Zorg dat alle radiatoren in het huis openstaan en ga naar de radiator op het laagste punt. Plaats een teiltje en/of slang onder/aan de laagste radiator en laat het hele systeem leeglopen. Er blijft altijd wat water achter in een radiator, houd hier rekening mee bij het verwijderen van de radiator. Met een bahco of een steeksleutel maakt u de staartstukken en de stoppen los om de radiator van de leidingen af te koppelen. Tot slot kunt u de radiator rustig verwijderen door hem uit de beugels te tillen. Houd de radiator rechtop, zo voorkomt u dat er (zwart) water uitloopt. Mocht u één radiator willen vervangen dan kunt u ook de kraan en het voetventiel van deze radiator dichtdraaien (zonder de ketel uit te zetten), de radiator leeg laten lopen en deze radiator vervolgens afkoppelen. Hiervoor dient uw radiator wel voorzien te zijn van een voetventiel.

Waarom een radiator laten vervangen?

U kunt om verschillende redenen kiezen om een radiator te (laten) vervangen. Simpelweg omdat de radiatoren die in uw huis zitten, niet uw smaak zijn. In dat geval kunt u de radiatoren vervangen voor een radiator die past bij uw smaak en interieurstijl. Of omdat de radiatoren toe zijn aan vervanging vanwege roestvorming, een verouderd design, verfplekken, etc. Ons assortiment bestaat uit horizontale en verticale radiatoren met een geribbelde of een vlakke (design) voorplaat. Mocht u hulp nodig hebben dan staan onze experts voor u klaar. U kunt ze bereiken via [email protected] of 0599 20 21 81.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »