Waar let je op als je online een radiator koopt?

Waar let je op als je online een radiator koopt?

Je bent op zoek naar een radiator en je besluit deze online te kopen. Leuk! Maar waar let je op als je online een radiator koopt?

Online een radiator kopen?

Het kopen van een radiator via onze of een andere webshop is vrij eenvoudig als je precies weet wat je nodig hebt. Heb je nog geen keuze gemaakt omtrent het merk, het model en het aantal aansluitingen van de radiator? Wij helpen je graag op weg.

Het merk van de radiator

Heb je al een merk in gedachten? Je hebt verschillende merken waarbij Thermrad, Henrad en Vasco de meest verkochte merken in Nederland zijn. Deze A-merken verschillen naast enkele optische punten weinig van elkaar. Let op dat je ook daadwerkelijk een radiator van Thermrad, Henrad of Vasco koopt en niet een B-merk die dezelfde omschrijving gebruikt.

Het model van de radiator

Naast de keuze voor een merk is de keuze voor het model van de radiator bepalender. Ga je voor een radiator met een geribbelde voorplaat (de klassieke radiator), ga je voor een radiator met een vlakke design voorplaat of kies je voor een radiator met een vlakke design voorplaat en (horizontale of verticale) lijnen? Thermrad, Henrad en Vasco hebben verschillende modellen op de markt gebracht waar je een keuze uit kunt maken.

Aantal aansluitingen van de radiator

Wil je de radiator via de zijkant aansluiten of wil je de radiator juist via de onderkant aansluiten? Wanneer een radiator 4 zij-aansluitingen heeft, dan wordt de radiator via de linker- of rechterzijde aangesloten. Wanneer een radiator echter 8 aansluitingen heeft, dan kun je de radiator zowel via de zijkanten als via de onderkant aansluiten. Het grote voordeel van een radiator met 8 aansluitingen is dat het leidingwerk nagenoeg uit het zicht kan worden weggewerkt wanneer je gebruikmaakt van de onderaansluitingen.

Radiator toebehoren

Vergeet niet om de juiste toebehoren bij de radiator te bestellen. Weet je wat je nodig hebt? Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Wij kunnen je meer vertellen over een radiator en geven graag advies over de juiste toebehoren. Je kunt ons mailen of bellen en wij staan je graag te woord.