Handige weetjes om een Thermrad Super 8 radiator aan te sluiten

Handige weetjes om een Thermrad Super 8 radiator aan te sluiten

Vanwege de vele aansluitmogelijkheden kan de Thermrad Super-8 in vrijwel elke situatie worden toegepast.

Dit moet je weten bij het aansluiten van een Thermrad Super 8 radiator

Wil je een Super 8 radiator van het merk Thermrad aansluiten? Vanwege de vele aansluitmogelijkheden kan deze radiator in vrijwel elke situatie worden toegepast. Wel is het belangrijk dat je weet hoe je deze radiator het beste kunt aansluiten. Daarom zetten wij hieronder de diverse mogelijkheden uiteen.

Onderaansluitingen en zij-aansluitingen

Het handige aan deze Thermrad radiator is dat deze is voorzien van 8 aansluitingen. Dit geldt voor zowel het Compact model als de Plateau radiator. Alle radiatoren hebben aan de linker- en rechterzijde van de radiator 2 zij-aansluitingen 1/2" binnendraad en aan de onderkant van de radiator zitten 4 onderaansluitingen 3/4" buitendraad, H.O.H. 50mm. Wil je gebruikmaken van de onderaansluitingen? Dan kan rechtsboven op de meegeleverde insert een M30 thermostaatkop of handwiel worden gemonteerd. Intern loopt vanuit de onderaansluitingen een buisje naar rechtsboven.

Afstand vanaf de wand

De onderaansluitingen zitten in het midden en aan de rechterkant van de radiator. Als je vanaf de voorzijde naar de onderaansluitingen kijkt, dan geldt dat de aanvoer links zit en de retour rechts. Bij alle radiatoren van dit type zit de midden-onderaansluiting 66mm vanaf de wand.

Afstand tussen de zij-aansluitingen

Wil je deze radiator via de zijkant aansluiten? Dan is de afstand tussen de zij-aansluitingen de hoogte van de radiator minus 55mm. Bij een hoogte van 500mm is de afstand tussen de zij-aansluitingen dan 445mm.

Bevestigingsmateriaal en ophanging

Alle radiatoren worden inclusief bevestigingsmateriaal, M30 insert, aftapper, ontluchter en blindstoppen geleverd. Aan de achterzijde bevinden zich aangelaste ophangstrippen die met de bijgeleverde ophangbeugels (klikconsoles) zorgen voor een onzichtbare ophanging.

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over het aansluiten van deze radiator? Neem dan gerust contact met ons op.