Handige weetjes om een Thermrad Super 8 radiator aan te sluiten

Handige weetjes om een Thermrad Super 8 radiator aan te sluiten

De Thermrad Super 8 heeft maar liefst 8 aansluitingen. Wij leggen je graag uit hoe je hiervan gebruik kunt maken.

Waar komt de naam Thermrad Super 8 vandaan?

De Thermrad Super 8 heeft maar liefst 8 aansluitingen. Vandaar ook dat Thermrad deze radiatoren de naam Super-8 heeft gegeven en de radiatoren met 4 aansluitingen Compact-4. De Super 8 serie van Thermrad bestaat uit de Thermrad Super-8 Compact en de Thermrad Super-8 Plateau.

Zij-aansluitingen en onderaansluitingen

Zowel de Thermrad Super-8 Compact als de Thermrad Super-8 Plateau hebben aan de linker- en rechterzijde van de radiator 2 zij-aansluitingen 1/2" binnendraad en aan de onderkant van de radiator zitten 4 onderaansluitingen 3/4" buitendraad, H.O.H. 50mm. Indien gebruik wordt gemaakt van de onderaansluitingen kan rechtsboven op de meegeleverde insert een M30 thermostaatkop of handwiel worden gemonteerd. Intern loopt vanuit de onderaansluitingen een buisje naar rechtsboven.

Afstand vanaf de wand

De onderaansluitingen zitten in het midden en aan de rechterkant van de radiator en voor de onderaansluitingen geldt dat, gezien vanaf de voorzijde, de aanvoer links zit en de retour rechts. Tevens handig om te weten, bij alle Thermrad Super 8 radiatoren zit de midden-onderaansluiting 66mm vanaf de wand en de afstand van de achterkant van de radiator tot de muur is 34mm.

Afstand tussen de zij-aansluitingen

Mocht je de Thermrad Super 8 via de zijkant aan willen sluiten dan is de afstand tussen de zij-aansluitingen de hoogte van de radiator minus 55mm. Bij een hoogte van 500mm is de afstand tussen de zij-aansluitingen dan 445mm.

Bevestigingsmateriaal en ophanging

Alle Thermrad Super-8 radiatoren worden inclusief bevestigingsmateriaal, M30 insert, aftapper, ontluchter en blindstoppen geleverd. Aan de achterzijde bevinden zich aangelaste ophangstrippen die met de bijgeleverde ophangbeugels zorgen voor een onzichtbare ophanging.

Vanwege de vele aansluitmogelijkheden kan de Thermrad Super-8 in vrijwel elke situatie worden toegepast.