Handige weetjes om een Thermrad Super 8 radiator aan te sluiten

Handige weetjes om een Thermrad Super 8 radiator aan te sluiten

Vanwege de vele aansluitmogelijkheden kan de Thermrad Super-8 in vrijwel elke situatie worden toegepast.

De Thermrad Super 8 aansluiten

Niets is zo belangrijk om jouw nieuwe Thermrad Super 8 radiator goed aan te sluiten en daarom zetten wij de mogelijkheden van deze radiator hieronder uiteen. Goed om te weten, de Thermrad Super 8 heeft maar liefst 8 aansluitingen waardoor dit de meest complete radiator van Thermrad is. Wij leggen je graag uit hoe je van deze 8 aansluitingen gebruik kunt maken.


Zij-aansluitingen en onderaansluitingen

Zowel de Thermrad Super-8 Compact als de Thermrad Super-8 Plateau hebben aan de linker- en rechterzijde van de radiator 2 zij-aansluitingen 1/2" binnendraad en aan de onderkant van de radiator zitten 4 onderaansluitingen 3/4" buitendraad, H.O.H. 50mm. Indien gebruik wordt gemaakt van de onderaansluitingen kan rechtsboven op de meegeleverde insert een M30 thermostaatkop of handwiel worden gemonteerd. Intern loopt vanuit de onderaansluitingen een buisje naar rechtsboven.

Afstand vanaf de wand

De onderaansluitingen zitten in het midden en aan de rechterkant van de radiator en voor de onderaansluitingen geldt dat, gezien vanaf de voorzijde, de aanvoer links zit en de retour rechts. Tevens handig om te weten, bij alle Thermrad Super 8 radiatoren zit de midden-onderaansluiting 66mm vanaf de wand en de afstand van de achterkant van de radiator tot de muur is 34mm.

Afstand tussen de zij-aansluitingen

Mocht je de Thermrad Super 8 via de zijkant aan willen sluiten dan is de afstand tussen de zij-aansluitingen de hoogte van de radiator minus 55mm. Bij een hoogte van 500mm is de afstand tussen de zij-aansluitingen dan 445mm.

Bevestigingsmateriaal en ophanging

Alle Thermrad Super-8 radiatoren worden inclusief bevestigingsmateriaal, M30 insert, aftapper, ontluchter en blindstoppen geleverd. Aan de achterzijde bevinden zich aangelaste ophangstrippen die met de bijgeleverde ophangbeugels (klikconsoles) zorgen voor een onzichtbare ophanging.

Waar komt de naam vandaan?

De Thermrad Super 8 heeft maar liefst 8 aansluitingen. Vandaar ook dat Thermrad deze radiatoren de naam Super-8 heeft gegeven en de radiatoren met 4 aansluitingen Compact-4.

Vanwege de vele aansluitmogelijkheden kan de Thermrad Super-8 in vrijwel elke situatie worden toegepast.