Paneelradiator

12
De meest verkochte radiator in Nederland is nog altijd de paneelradiator. Dit betrouwbare type radiator geeft veel warmte af, neemt relatief weinig ruimte in en is geschikt voor elke ruimte in uw huis.
Lees meer
Sorteren op:
Producten per pagina

De meest verkochte radiator in Nederland is nog altijd de paneelradiator. Dit betrouwbare type radiator geeft veel warmte af, neemt relatief weinig ruimte in en is geschikt voor elke ruimte in uw huis. Dus voor zowel de woonkamer als de badkamer en zowel de keuken als de slaapkamer is de paneelradiator de ideale warmtebron. Bekijk ons ruime aanbod aan paneelradiatoren van gerenommeerde merken als Thermrad, Henrad en Vasco en maak uw keuze.

Wat is een paneelradiator?

De paneelradiator is de radiator zoals u ze in veel huizen zult zien. Deze radiator bestaat uit één of meerdere watervoerende platen. De plaat is het onderdeel waar het warme water doorheen stroomt. Om meer vermogen over te dragen worden tevens convectoren (lamellen) toegepast. Convectoren zijn golvende metalen platen in een radiator die op de watervoerende platen zijn geplaatst. Door deze platen geeft een radiator meer warmte af.

Radiatoren verwarmen een ruimte doordat zij warmte uitstralen (stralingswarmte) en de lucht in de ruimte verwarmen (convectie).

De hoeveelheid panelen

Het verschilt per type paneelradiator hoeveel platen en convectoren de radiator heeft. U kunt dit herkennen aan het typenummer. Het eerste getal staat voor het aantal platen en het tweede getal voor het aantal convectoren. Een type 21 radiator heeft dus twee platen en één rij convectoren.

Bevestigen van uw paneelradiator

De benodigde bevestigingsmaterialen om uw paneelradiator op te hangen worden standaard meegeleverd. Let er bij het bevestigen van de radiator op dat hij minimaal 10 centimeter boven de grond komt te hangen. Hangt u de paneelradiator onder een vensterbank of een andere afdekking? Houd hier dan minimaal 5 centimeter tussen. Dit is nodig, omdat er op deze manier voldoende lucht kan circuleren. De afstand tussen de radiator en de muur wordt uiteindelijk bepaald door de ophangbeugels.

Kies de afmetingen van de radiator dus ook aan de hand van deze richtlijnen. Bekijk vooraf goed hoeveel ruimte u heeft en of u wellicht nog meubels of andere spullen tegen de wand wilt plaatsen.

Paneelradiator bestellen

Als u uw keuze heeft gemaakt dan plaatst u de paneelradiator eenvoudig in uw winkelwagen. U ziet per product wat de verwachte levertijd is, over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat de radiator de volgende werkdag al bezorgd wordt, mits u voor 17:30 uur bestelt.

Meer weten over onze paneelradiatoren?

Wij snappen natuurlijk dat de keuze voor de juiste paneelradiator niet over één nacht ijs gaat, dus neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft. Onze experts vertellen u graag over de voordelen van paneelradiatoren en de specifieke kenmerken van de radiatoren in ons aanbod. Ook voor tips voor het aansluiten van de verwarming kunt u bij ons terecht. U kunt ons bellen op 0599 20 21 81 of mailen naar [email protected]. Gebruikt u liever WhatsApp? Dan stuurt u ons gewoon een appje op 0627105727.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »