Welke radiator is geschikt voor een kleine ruimte?

  • Geplaatst op
  • Door Marije ten Hoeve
Welke radiator is geschikt voor een kleine ruimte?

Wanneer u op zoek bent naar een radiator voor een kleine ruimte, dan zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden.

Wanneer u op zoek bent naar een radiator voor een kleine ruimte, dan zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk aan het gebruik van de ruimte, de isolatie van de ruimte en of de radiator goed past bij uw interieur. In deze blog willen we u graag helpen bij het maken van de juiste keuze voor een radiator voor uw kleine ruimte.

De ideale radiator vinden

Er zijn verschillende kamers in uw huis waar u wellicht een radiator wilt plaatsen. Denk aan de hal, slaapkamer of badkamer. Elke ruimte heeft een andere functie en vereist daarom een andere aanpak bij het kiezen van een radiator. Stel uzelf de volgende vragen om de perfecte radiator voor uw gewenste ruimte te vinden.

  1. Wat is de ideale temperatuur in de ruimte?
  2. Wordt de warmte gelijkmatig verdeeld?
  3. Hoeveel ruimte mag de radiator innemen?

We zullen deze vragen hieronder verder toelichten.

1. Wat is de ideale temperatuur in de ruimte? 

De ideale temperatuur in een ruimte is afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Toch is er wel een duidelijk onderscheid tussen hoe warm verschillende ruimtes moeten zijn. Zo hoeft een hal minder warm te zijn dan een woonkamer. Wij hebben een overzicht gemaakt met richtlijnen voor de gemiddelde temperatuur per ruimte en het daarbij nodige wattage per kubieke meter (m³). Op basis van de totale m³ van uw ruimte kunt u dan uitrekenen hoeveel watt de radiator voor uw ruimte nodig heeft.

- Badkamer: 23/24°C en 85 watt per m3;
- Woonkamer: 20/21°C en 77 watt per m3;
- Werk-/studeerkamer: 20/21°C en 77 watt per m3;
- Keuken: 20°C en 65 watt per m3;
- Hal en toilet: 18°C en 60 watt per m3;
- Slaapkamer: 18°C en 60 watt per m3.

2. Wordt de warmte gelijkmatig verdeeld?

Het is belangrijk dat de radiator op de juiste plek wordt geplaatst. Dit zorgt er namelijk voor dat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt in de ruimte. In kleine ruimtes is dit minder van belang dan in grote ruimtes. Kijk dus vooral waar u plek heeft om een radiator te plaatsen en of het vanaf daar lukt om de gehele ruimte te verwarmen.

3. Hoeveel ruimte mag de radiator innemen?

Hoe kleiner de ruimte, hoe creatiever u moet zijn met het plaatsen van de radiator. Wanneer u een nieuw huis heeft, is het wellicht handig om eerst te kijken naar hoe u de ruimte wilt inrichten. Vervolgens kunt u bepalen op welke plek u plaats overhoudt voor een radiator. Het kan een uitkomst zijn om een verticale radiator te plaatsen. Daarmee werkt u de hoogte in, in plaats van de breedte. Daarnaast bestaan er raamradiatoren. Deze nemen ook weinig ruimte in, omdat ze eenvoudig om de grond voor een raam geplaatst worden.

De radiator die past bij uw wensen

Zodra u weet hoeveel watt uw radiator nodig heeft en hoe groot uw radiator mag zijn, is het tijd om er één aan te schaffen! Dit doet u simpelweg door het filter op onze website te gebruiken. Zo krijgt u alle radiatoren te zien die aansluiten bij uw wensen. Mocht u er toch niet helemaal uitkomen, dan staan onze experts voor u klaar. U kunt ze bereiken door te mailen naar [email protected] of door te bellen naar 0599 20 21 81.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »